И стъпка по стъпка,
и крачка след крачка
животът ни води напред.
И тръпка след тръпка,
закачка и плачка,
и всичко си идва поред.
Но идва предела
в живота предписан -
смъртта се намесва на път.
Настъпва раздяла
в сценарий написан
с "помилуй" пред Божия съд.
© Никола Апостолов Всички права запазени