Когато ме изправят
пред Трибунала на Честта,
когато ме попитат:
- Как е името ти?
Ще отговоря: - Нямам име.
Защото името е граница.
Когато ме попитат:
- Кой си ти?
Ще кажа:
- Бях войник на злото.
Защото само злото
ражда силата
която го убива.
Когато ме попитат:
- Коя бе тая,
която те укриваше ранен?
– Сестрата на Човешката Ненавист -
Голямата Любов ще отговоря.
И правото отново ще е тяхно.
Ще бъда от безкрайната редица,
разстреляни. Но без да им приличам.
А после... Въздухът
ще бъде повече
за тези, които ме обичаха.
© Петър Всички права запазени