Предателите винаги са мили,
обсипват те с много комплименти,
с обещания са те дарили,
още в началото с аплодисменти.
Предателите вечно са подкрепа,
играят силно тази своя роля,
а сбират грешките ти в свойте шепи
на непознатите души за спомени се молят.
Предателите само се усмихват,
каквото правим всичко одобряват,
предават всичко от нас много тихо,
което всички други с обич дават.
Предателите всеки път на маса
се смеят, все пак те за наша сметка
ще пият два-три тъй горчиви часа,
на вицове се смеят, захапват ги решетка.
Когато много страдаш ти разбираш
кои са приятели и кои предатели,
да мислиш за живота след това не спираш,
помнѝ, приятели и други са малки ласкатели.
22.08.17
© Явор спасов Всички права запазени