Всичко се повтаря в света,
нищо ново под слънцето!
Предателството да простя
няма за нищо под небето!
Тридесет сребърника ли струват
всички надежди, мечти и идеали?
Човешкото и доброто не се купуват,
толкоз болка има ако са те предали!
И предателят съвест все пак има,
Юда се обеси от силни угризения,
затуй нека всички се позамислим
струва ли си имената си да петним
и ще изпитаме ли такива страдания!
© Георги Всички права запазени