Пролука
сред едно съвършено
съвършенство.
Моята представа,
която може да изчезне
в мъглата
като тъжен силует.
Но аз я запечатах в ума,
ще я завъртам
още малко
като стара лента
без качество,
но твърде ценна.
* * *
Стъпки по килима
от изсъхнали листа
отмерват времето.
Часовникът тиктака,
изостава,
стар е.
Не му обръщам внимание.
Той е просто спомен,
който даже не е мой.
Аз обичам да слушам
чужди спомени
и после ги разказвам
по-красиво
и те живеят.
© Стоян Всички права запазени