в памет на поета Андрей Андреев
От изгревните прегръдки на деня
до залезно смирените хоризонти:
стъпките ни топли ще променят
пътеката към духовните сезони.
И ние с теб до последно ще вървим,
забравили пространства и раздели.
И с нова среща в октомврийски ден
ще се прегърнем, че сме се видели!
Успяхме ли да бъдем в мигове добри,
тъй както утрото в душата повелява –
от изгрева на топлите ласкави зари
до срещата с пълнолунното начало?
Спокойна ли ще е край тебе нощта
в която броди съвестта ни лунна,
за да изгорим ненавистта в пещта
и с птиците да пеем – до изгрев будни?!
Ден към нощ, а нощта върви към ден--
една безкрайна до болка прегръдка.
Човек от обичта им е светъл и озарен!
Любовта събира. Омразата отблъсква.
01.10.2021 г.
Ямбол
© Стойчо Станев Всички права запазени
Бяхме приятели от четири десетилетия. 🙏