Няма такава книга, от която човек
да не може да научи нещо.
Гьоте
Да напишеш разказ - иска се усилие.
Но да разкажеш в разказа
за усилието на написването -
за това се иска майсторство.
Такъв извод си направих аз,
четейки шарените случки.
Читателят /поставям ролята
за себе си/ - разграбва.
Скорострелно, с поглед той
дебне да открадне.
Егото му търси да открие
нещо, за да го подхрани.
Сякаш краят висне
и над него...
Казвате, че всичко станало луна.
Но там не са ли капсулите,
с мъртъвците?
И ако всичко е луна, то
тогава кой разказва?
И кой ще продължи да ни разказва?
Аз нямам писмо от Кастор П.
Не съм, не съм ни негов син,
нито дъщеря!
Космосът от самота бил направен.
А дали писателят, творецът
изконно е космополит?
Може би така е...
А причината - защото
по-често взира се в луната.
Игра на думи...
Но играта - иска си партньор.
25.01.2015 г.
© Мария Всички права запазени