Притежания
Моят Принц
е Лъжец.
Всъщност е Крал.
На Лъжците.
Конят се върна.
С подбити копита,
но как да попитам
къде без ездача си
по нощите
сам се е скитал?
Конска му работа.
Твар безсловесна.
Благодарен на всеки,
който го храни,
пои и разресва,
а пък нравът му кротък
галопира в баналната ни сиеста.
Няма лъжа и измама-
ето го: кротко препуска
през нивата с лука.
Тя не е моя,
но защо ли
за нея ми пука?
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени