ПРИТИХВА БЛЯСЪКЪТ
Притихва блясъкът
на отминаващия ден
на Ботев връх.
С последни сили планината
се бори
с от нищото
прииждащия мрак.
А на върха,
над тръпнещия хоризонт,
смутени и уплашени
от този сблъсък,
пробягват разранени облаци -
последните красиви очертания
на видимия свят.
Ще мине още само миг
и здрачът ще изтрие
чертите на земята,
ще покори върха,
ще заличи светлинните ефекти,
ще ги удави в смутната тъга на моите очи -
ще прати нови лунни изкушения.
Отронва залезът въздишката си сетна.
© Иван Хаджидимитров Всички права запазени