Колко са истинските думи, които могат да стигнат и до най-съкровените кътчета на нашата душа, дали скоро сте се замисляли над това?
Сигурно са доста, но искам да ви разкажа за една от тях, нарича се:
Приятел
Това е дума международна,
истинска и благородна,
има стойността на злато
и със нея човечеството е богато.
Съществува от древни времена
и я има по цялата земя,
кога се е родила никой не знае,
но за нея всеки си мечтае.
Не се купува - няма цена,
многолика е, с различни имена,
прави хората богати,
въпреки че те нямат палати.
Не се пада по наследство
и от тото дори,
знам я отдавна… от моето детство,
надявам се… до старини.
Дали светът би оцелял без нея?
Мисля си, че не.
Да остана без приятели не смея,
без тях животът е зле.
И не е важно тяхното количество,
а колко истински са те,
със тях всичко е магическо
и аз се чувствам добре.
Моля се Господ да ги пази,
да са живи и здрави,
постояно над тях да бди,
беда да не ги сполети.
А аз им благодаря за приятелството,
за миговете и разбирателството,
за истинските неща,
за подкрепата във трудни времена.
Приятели, Вие сте невероятни, разберете,
все така готини си останете,
не спирайте, продължавайте,
хората със щастие дарявайте.
Обичам Ви!
Валери Бобев
© Валери Бобев Всички права запазени
Моите приятели не са много, но са истински и наистина ще направят за мен това което си написала.
Аз съм щастлив човек че ги имам, както и те мен, нашето приятелство е като хубавото уиски:
- отлежало с годините
- многократно проверявано за качество
- с естествен и неподправен вкус
- консумира се на големи глътки защото носи истинска наслада
Та за това написах тези редове.
Наздраве за истинските приятели!!!