Едно безсмислено, остатъчно докосване.
Усмивки, неочаквано учтиви.
Приятелството подлежи ли на износване?
Днес наш'те цветни улици са сиви.
На стадиона днес е твърде чисто -
бутилките от бира пак ги няма.
И в парка горе хълмчето лъчисто
превръща се в най-простичка поляна.
Забравен надпис "Beware of the cat".
И списък с песни, дето значат много.
Прашали са спомени безчет.
Зад хижата - следа от жарък огън.
Във "Хелиос" стените са белосани -
инициали няма над вратата.
Приятелството подлежи ли на износване?
Тъй бързо се изменят времената...
© Мария Всички права запазени