Тъй дълго носих се по вятъра.
Че в миг помислих, имал съм крила.
Опитах да летя.
И паднах.
Ударих се в твърдата земя.
А след това пълзях, кървях и плаках.
Но ето ме отново на крака.
Отслабен, стар и уморен.
Ето виж, не пърхам, а вървя.
И пътят ми е права линия напред.
Към новите страдания.
Към теб.
Вървя през всичко... бавно, тежко, упорито.
Тъй дълго, сякаш век.
И трудно... но напред.
© Вълко Тодореев Всички права запазени