29.10.2010 г., 8:52 ч.

Призвание 

  Поезия » Друга
638 0 22

Призвание

 

опита есента да ни предпази от дъжда
от мокрия му смях и ледените пръски
загърна мислите ни в дъждобран от шарени листа
и песничка запя за синева изчезваща на пръсти

над покривите на града 

над сивия балкон на любовта 
над пълните с тъга трамвайни релси

два гълъба разпериха по чифт неясна красота

дано да срещнат точно теб 

защото знам че ти ще ги нахраниш

и с риск да те намокри пак дъждът 

от зли очи ще искаш да ги браниш...

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??