Зелено като дадено начало,
тревисто и прошарено от мак,
цветисто избуяло, заблестяло
на слънце в поднебесния хамак,
вълшебство споделено, завладяло
окото с нескончаем хоризонт.
Съкровищница пищна, наметало
за всеки жаден божи ембрион.
Набират сили под дъжда безспирен,
разцъфват закопнели живинки,
множат се под ръмежа му немирен.
Покарват и човешките копнежи,
проблясват магнетични светлинки
и в пазвите с потайните залежи.
© Светличка Всички права запазени