по-тиха съм
от падащ сняг
а още не е наваляло
тази зима
по-искрена
от леден студ
и пак
поглеждам към цветята
милостиво
по-примирена съм
без листопад
и по-спокойна
от бесило
в което ледени висулки спят
като замръзналите
върви
на хвърчило
© Павлина Гатева Всички права запазени