Пролет
Пролетта идва - усмихната,
дива и чаровна,
нашепва песен - любовна,
тя е нежно ухание и мечтание,
сливам се с багрите ù пъстроцветни,
носи свежест,
на ароматите - най- голямата прелест.
Тя събужда всяка птичка,
дори и мъничката тревичка,
слива се с момината сълзичка.
Този сезон ми носи
омайно трептение и вълнение.
Светът е чудесен,
защото се е слял с птичата песен!
© Пламена Сомова Всички права запазени