С очи лазур и синьо небе,
с коси от злато – слънчеви дни.
Със сочни устни – ябълков цвят.
В разкошна рокля с уханни цветя.
Препуска с бяг на топъл южняк,
на кон със грива от буйни потоци.
Където стъпе – бликва вода.
Където помине оставя цветна следа.
Това е тя – пролетта.
© Румяна Маринова Всички права запазени