Пролет
Зелено, зелено…
отново е пролет.
Шуми в простора
птичият полет.
Дървета побелели
цветчета ронят.
Пчели лекокрили
по тях се гонят.
Глухарчета жълти,
надничат в тревата.
С листенца нови
се кичи гората.
Очите ми зелени
зеленото попиват.
Чувства съживени
отново ме опиват.
© Лилия Нейкова Всички права запазени