Грейнаха жълтите храсти
с цветчета – малки слънца.
Ветрец по тях се захласна,
пролетен танц заигра.
Клончета весел люлее
и рони цвят прецъфтял.
Цвят по земята жълтее,
той – вместо сняг побелял.
Цъфнали храсти – усмивки
водят при нас пролетта.
И разноцветни иглики
в розово, жълто, лила,
нежно листенца разтварят
да ги погалиш с очи.
Небето пак заблестяло
им праща топли лъчи.
Зимата пролет я сменя,
сивото – светло небе.
Сезоните все се променят -
добре дошли са ни те.
© Ани Иванова Всички права запазени