Пролетна асоциация
Денят сияе и цъфти
от щастие,
защото е залюбил
Пролетта.
И като душа, готова
за причастие,
от себе си раздава
на Света...
От погледа му
чистота синее,
усмивката му слънчева
блести
и все бере цветя
и руменее,
и иска радостта си
с всички
да дели!
Наоколо се чукаме
сватбарите...
И пием виното
на любовта.
Опиват се и младите
и старите,
и всички славославят
Пролетта!..
© Христо Славов Всички права запазени