Променям се, напълно, безвъзвратно
и как отново да се опозная!
Преминах през пустини и през кратери
и преживях небесната омая.
Това, което бе добро и правилно
не носи вече същото послание.
На всяка крачка виждам, че съм паднала
и по ръцете преброявам раните.
Проблемите мълчат, не значат същото,
надеждите се блъскат произволно.
С очакване за чудо им отвръщам
и не допускам да умрат неволно.
Загубих се. Сега броя годините
като стотинки, пръснати в паважа.
Броя, с въпроси ледени от минало,
и не разбирам то дали е важно.
Понякога след мъничка стотинчица
се втурва цяла кошншца със спомени,
но чувствам ги в далечно време впримчени,
дали са те – усещам ги безпомощни.
И вече съм съвсем непознаваема
и питам се къде е скътан аза,
къде се губи цялото ми знание,
дали ще го намеря без компаси.
Ще събера, измислени, химерите,
ще извървя пътеките до края.
Душата ми, сред стонове намерена,
с учудено сърце ще зърне Рая!
© Антоанета Иванова Всички права запазени