Не ни достига въздух в дробовете,
града нечистоплътен ни зове
хванете се в ръце и почистете,
пушилката от ден на ден расте.
Все по-голяма, все по-доловима
имунната система боледува,
и няма лете, есен, нито зима,
балона много бързо се надува.
Токсични изпарения вонят,
а въздухът е трайно замърсен,
добър отдавна бил ни е денят
но днес от мръсотия учестен
е пулса ни, а дишането се задръсти,
дотук ни безразсъдството доведе,
а роден край от облаците гъсти
затлачи се, за нас е шанс последен
проблема неотложен да решим,
в противен случай здравето ни страда,
над себе си поне да се смилим,
и въздух чист да дишаме с наслада!
© Виктория Тасева Всички права запазени