Пропаднал
Събудих се късно,
с натежала глава,
след тежък среднощен запой.
Въргалят се в стаята
някакви хора...
и до мен има някой. Но кой?
Къде се намирам?
Уж моята стая,
а някак изглежда различна!
Какви са край мене
тез хора пияни?
Та аз алкохол и не близвам!
Дали пък
не съм се надрусал случайно?
Но как?
Аз не съм наркоман!
Какво се е случило с мене?
Кажете!
Моля ви, искам да знам!
До вчера
до мене лежеше жената,
а днес се събуждам до гнусен парцал...
Дали не съм стигнал до мръсното дъно?
Дали не затънах до кръста във кал?
Май вече тотално пропаднах!?!
© Валентин Добрев Всички права запазени