Пустош, празнота и огън,
следи димящи, парещи очи.
Кълба от пушек, мирис на отрова,
проклятие и вик незаглушим.
Молба за помощ – Божия забрава,
молба за прошка – грях неопростим.
Душа окървавена – жива рана
и болка силна, мрак... и три злини.
Пуста гордост, всяческо достойнство.
луда завист, слабост и лъжа.
Присмех, помен неподаден... -
После – нищо... прах и самота...
Живот изминал – собствено признание,
смирение, наведена глава.
малък лъч и плахо осъзнание,
проглеждане и истинска сълза.
Плахи стъпки, дадено причастие,
ръка протегната, проправен път.
Душа, спасение. Отронено съгласие,
прегръдка топла и отминал сън...
© Мариела Пидева Всички права запазени