ПРОЩАЛНО
на ПИНКИ
Страхувам се отново да го изрека,
напира в мен поредната сълза,
сълза от мъка и тревога...
Защо отиде си за бога??...
Защо на теб, приятелко любима,
внезапно случи се това?
Една бе ти, незаменима,
а днес лежиш в пръстта!
Кой ангел или демон те отне?
Сега далеч си ти - КЪДЕ?
Защо животът е несправедлив?
Защо си мъртва ти, а той е жив?
Така не се говори, зная,
сега си ти далеч в безкрая!
Сега без теб животът опустя,
дано някога плати си за това!
P.S. На моята скъпа приятелка, която загина в катастрофа
месеци преди абитуриентския си бал...
© Цветелина Тренева Всички права запазени