ПРОСИЯ, МОЛИТВА И ИСТИНА
Да попрося на тротоара грозен
в бяла дреха, истина една ще търся
и когато в снежна пелена
Бог отрече злото.
Грозен свят в очите на слепец
грозна мъка душата ми обви.
Във протест пред Господа
една душа "нечестна" да въстане,
пророчество в злината
бе отречено от Бога.
Прося, Господи, прости,
душата ми умира
и може би във слепите очи
родена бе отново.
© Елеонора Миладинова Всички права запазени