ПРОСТИ РИМИ
Не знам какво ще стане след години, когато вече няма да съм тук? –
навярно небесата ще са сини? – за щъркелите! – идещи от юг,
от злост и мъст светът ще се проветри и ще надене пролетния кларк,
и нощите навярно ще са светли за влюбените в стихналия парк,
и майчиците бебенца ще кърмят на пейката – под белия тензух,
и Господ няма да е тъй посърнал, край Него и Светият Син и Дух! –
и новините няма да започват със болести, убийства – и войни,
дано Човечеството тури точка – завинаги на черните си дни? –
и тихичко – в небесната си рима, ще си поискам – дървен философ –
когато мене няма да ме има, Светът за всички вас да е Любов!
11 март 2023 г.
гр. Варна, 12, 35 ч.
© Валери Станков Всички права запазени
Красива поезия, която извира от сърцето искрено и чисто!