2.01.2007 г., 16:38 ч.

Просто жена 

  Поезия
1426 0 19
                    
  
                          посвещава се на всички жени по света


Аз съм жената, която не може
своята песен да върже с въже.
Аз съм жената, която тревожи
нощем сърцата на всички мъже.
Аз съм безумният трепет в душата,
глътката въздух през дългия ден,
лъч на надежда, пробил тъмнината
и топлинката след залез студен.
Аз съм водата. И хлябът. И всичко.
Стръкче зелено в бетонна стена.
Мога през тръните боса да тичам.
Мога да бъда просто жена.
Аз съм родена от слънце и огън,
нося във себе си ласка и зов.
Аз съм надежда, копнеж и тревога...
Аз съм ЖЕНАТА! Аз съм ЛЮБОВ!

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??