Прилича му на облак прахоляк
да пробва да потули слънцето,
но ще постигне краткотраен мрак.
Светлик не съм видяла да се гърчи
в безсилие и гняв - да надделее,
а със присъщото си превъзходство
(при все че никога не големее)
отсича корена на тъмнината просто!
© Таня Донова Всички права запазени