Как вярвам в младия човек,
в ума му пъргав
и в неговата сила,
и в полета на мисълта,
и в нестандартните идеи.
Как вярвам в нашите деца -
във бъдещето на планетата Земя,
в науката и във изкуството,
които ще спасят света!
Как виждам светлина -
там, сред световната тъма
от низки страсти и война.
И музика прекрасна чувам -
там, сред плача ...
О, ето - сред божествени лъчи
Сафо най-чудни стихове реди
и морските вълни
ги носят,
както и преди ...
Как вярвам аз!
Повярвай, моля те
и ти!
© Росица Танчева Всички права запазени