Имам по пет пръста на всяка ръка
и с всеки правя по нещо:
с кутрето си чистя носа
и си чеша ухото.
Безименият е украсен
и издава тайна.
средният е посрамен
и е нахалник.
палецът е щедър и добър -
прави комплименти.
Показалецът....
Отрязах го в рая да вляза!
© Слава Костадинова Всички права запазени