Господи, Ти ме послушай -
душата ми стене.
Наоколо - пълно бездушие.
Аз - на колене.
Хората търсят богатство -
земни блага.
И се обичат братски -
като враг - врага.
С парите купуват всичко:
къщи, но не домове.
Купуват спални разкошни,
но сън и спокойствие - не.
Купуват човешка плът,
но не и любов.
От алчност не могат да спрат -
като ловци на лов.
Господи, Ти им дай мъдрост -
да разберат...
Нека сами разгадаят
верния път.
И тази мисъл обратно -
върни им я даром!
Бог дава всичко безплатно.
Но не и вяра.
© Мариана Пеева Всички права запазени