24.04.2010 г., 10:31 ч.

Птица с пречупени криле 

  Поезия
545 0 2

Изгубена в предълбокото море,

което всъщност е моята душа,

като птица с пречупени криле

опитах и опитвам да летя.

 

Защото там, в безкрайното небе,

там горе, в облаците бели,

ще открия своето сърце

и тези, дето преди мен са отлетели.

 

Лутам се в мрака на нощта,

вечна нощ и непрогледен мрак.

И безкрайна, тежка тишина…

Опитвам пак, и пак, и пак

 

да открия път към светлината,

път към светлото небе.

Защо пречупиха ми се крилата?

Потънах в предълбокото море.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??