Пулмологично*
Отвъд
представата
за мрак и светлина
на въздуха дали му е добре?
Инстинкт е
никому да не показва
емоциите,
за които хората приказват,
притискайки го
в белите си дробове.
Отнемат
правото му да въздиша,
но той без много шум
оттегля се,
(донякъде!)
пламтящ и огорчен.
Завръща се,
за да попие влагата.
Изстисква я,
защото му тежи.
И само
в топлата човешка пазва
отглежда
мъничките си мечти.
____________________
* Вдъхновено от: "Пулмологично..."
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени