За приятеля, който прегръщам,
когато в милия спомен се връщам,
за старите близки, преминали в ехото,
които и днес са на пейката в селото,
за любовта към любимия мъж
и онази още нецъфнала ръж,
за нощите нежни, събуждащи страст,
завъртели света до несвяст,
за Коледа топла с аромата на хляб,
когато прекрачваш входния праг,
за детето с къдрици в мечтите изваяно,
което отваря подаръка смаяно,
за спокойните вечери в домашен уют,
когато навън е белият студ,
за бъдеще мило, още несбъднато,
искрата ще виждам във тъмното.
Е.И.
© Елена Всички права запазени