Животът е като река,
в която се вливат събития,
които влизат в света
по закономерност на случая.
В живота се сливат игри,
а в тях сърцата ни, мислите,
нашите желания и очаквания.
Животът е пълноводна река,
люлееща ни, вълнуваща ни,
тревожеща и по-властна от нас.
Залюлее ли ни, приспи ли ни,
или ни отхвърли на някой бързей сами,
само миговете преминали неусетно
остават в нас дълбини.
Усетили дъното, изплуваме на висоти.
Душата пречистена за нови мечти
открива извора пътя си да сътвори.
© Ирена Велинова Всички права запазени