ПЪСТРОЦВЕТНА ЕСЕН
Какво очарование си, пъстроцветна есен!
След лятото напрегнато, горещо,
освежаваш дните ми по начин лесен
и търсиш в мене още нещо.
Да! Искам в тебе да цъфтя,
багрите макар листа да пъстрят,
че все по-нежен дъхът е на цветя,
а те с любов запълват моята душа.
Да! Искам още да цъфтя!
© АНГЕЛ САВОВ Всички права запазени