Пътувам към себе си -
най-трудното и дълго пътуване.
Разкъсвам роклята си
и оставам гола
пред вашите погледи-съдници.
Какво ми вещаят звездите, не помня,
но преследвам порива неумолимо,
както преди хиляда години,
да вървя срещу течението
и да търся себе си -
изгубена в преследващите спомени.
© Жулиета Великова Всички права запазени