Пътуващ театър е живота
със сцена много голяма,
всеки получил е квота
в една неписана драма.
Едни са в главната роля,
други някъде по средата,
щат ли трети, по неволя,
стоят зад декорите на стената.
Животът тъй си минава -
под маска истинският лик,
с поклони всеки успява,
непослушният получава ритник.
Старостта завесите спуска
в краят на тази драма,
публиката залата напуска,
на сцената артистите ги няма!
© Никола Яндов Всички права запазени