В себе си се гмуркам като водолаз
и откривам, че душа имам си и аз.
При всеки от нас обаче е различна -
добра, лоша. Но никога двулична.
И всичко мисля аз зависи от средата,
в която ще израснат на хората децата.
От родителите просто всичко си зависи...
Затова преди децата - просто помисли си!
За младите души грижи трябва да положиш
и всичко най-добро от себе си да вложиш.
А не да ги оставиш на произвола на съдбата,
защото ще съсипеш в тях душата.
Но духом слабите са много днес
и тъмната страна взима в тях превес.
Наивните деца се лесно изкушават
и душите бързо си унищожават.
Пороците са много в грешния ни свят.
Но всички за това скоро ще платят!
За да се спасим от самоунищожение
трябва да се променим във всяко отношение.
Нека да са силни и добри душите,
а нашите очи са към тях вратите!
Да сме добри - това е правилният път.
Може да сме малко, но крепим света!
© Иван Всички права запазени