ПЪТЯТ СЛЕД БОГА
Аз никога не си кривя душата.
До своя край така ще продължа.
За мене всяка Истина е свята.
Не я заменям никога с лъжа.
И моя поглед нищо не помътя! –
ни подлост, нито завист, нито злост.
Два века вече чист вървя по Пътя,
по който кротко води ме Христос.
Понеже няма да дочакам трети –
с напразните надежди се простих.
В кохортата от Български Поети
подписах с обич своя кратък стих.
Не си мечтая злато, лъст и слава.
И благо сторвах всекиму добро.
И знам добре какво след мен остава –
един бял лист – и пачето перо.
21 март 2023 г.
гр. София, 15, 40 ч.
© Валери Станков Всички права запазени
подписах с обич своя кратък стих.
Не си мечтая злато, лъст и слава.
Да бяха всички пишещи като теб, Валюше.