Рай
Къде съм аз сега, тук или там?
Сън ли е или прокоба,
завладяла моята душа.
Нямам болка, нито страх.
Гледам аз, не виждам -
нито баба или дядо.
Дали съм там, или тук?
И търкам си очите с длани.
Тъй истинско е това,
за да разбера. Сън ли е, или шега!?
Празно, пусто е, но светло.
Сигурно съм в Рая или на път за сега!
Има още да се трудя
и да върша добри дела,
докато заслужа тази
почест тъй голяма.
Да покажат ми Рая
и прекрасни същества!!!
(Написано след тежко боледуване и оцеляване - май 2005г.)
© Мина Конарова Всички права запазени