26.10.2008 г., 7:46 ч.

Рай за двама 

  Поезия » Любовна
915 0 3

 

Несбъдната мечта красива

е раят, скъпи ми приятели.

Сияйна приказна – щастлива

игра невинна за мечтатели.

Там, гдето във миражи вечни

живее в леден замък любовта -

в капризни пориви сърдечни

невзрачни гаснат влюбени сърца.

Едва ли там е рай за двама,

огрян в ярко-пурпурни лъчи,

чист, светъл - непорочен има,

далеч, отвъд житейските мъгли.

Едва ли рай за двама има,

там, де линеят обич и копнеж,

там, гдето обич вече няма

и е сърце обвито в лед и скреж.

На мене рай не ми е нужен,

не съм праведник, грешник - при това,

и моят пристан теменужен

ми стига за да подслоня глава...

Не ще бледнеят в редовете

със прозаично блудкави слова

бездарно-бледо стиховете,

кога са посветени на жена...

 

© Христо Оджаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??