Сега е време за разплата
между Човека и Земята!
Едно невидимо звено
задвижва Звездните машини...
От "умното" ни потекло
зависят лютите ни Зими.
Неописуем скреж вали,
а красотата му - бодлива!
Напомня ни - да се смирим
пред творчеството на Всемира!
Когато девственият сняг,
нанася първите си щрихи,
следа от птичи полет плах
ни кара да преминем тихо
по ледените страхове...
Защото с нашето "оттатък"
Светът ни ще се озове
в капан, а щракването - кратко!
Чрез този благороден студ,
след който семето прораства,
Земята сякаш казва: -Тук,
бъди стопанин! Аз те пазя!
© Маргарита Петрова Всички права запазени