Есента на живота ми идва тихо при мен,
все още кротка, спокойна - без полъх студен...
Като ювелир косите ми със сребро покрива:
чувствам – младостта ме напуска и си отива...
И по пътя, по който вървя отдалече,
усещам, че не е така стръмен и бурен вече.
По пътеката, която избрах и вървях
преживях много събития, трудности, крах...
Преосмислям себе си и всичко това,
което направих, причиних, казани слова...
Правя равносметка на живота си не лек,
и това дали бил съм винаги Човек...
Искам увереност, че когато я извървя до края
не съм живял напразно, без следа – нито да се кая...
А когато ме наметнат с покров бял и лек,
да кажат мнозина: “Отиде си един добър човек!”
Така живея сега, така философски аз го разбирам:
да се раздавам на други - в това радост намирам...
Какво друго ми остава в този свят зъл и голям,
освен добротата си до капка на хората да дам!
© Валентин Кабакчиев Всички права запазени
подкрепям този стил "освен добротата си до капка на хората да дам!"
и аз обичам да действам така
нали в това се крие "смисъла"