10.02.35
Равносметка от една бабетка....
За мен ще ви разкажа, не за чудо на природата,
как съм еднаква с вас, почти със всички!
Ръст- нормален, леко пухкава ми е породата
а, казват, най- красиви ми били очите..
В детството си бях достатъчно стеснителна,
дори малко повече от "захлюпена!"
И намек нямаше, че после ще съм пленителна-
такава доста късно се "излюпих"!
На самочувствието за сметка и не скрити,
а стопени от житейски катаклизми
бяха битката за дом, развод и мъжки апетити!
Да мина трябваше през най- бодливи призми...
Живях достойно и не се раздавах на парче!
За някои глупаво, за мене- гордост!
Творях какво ли не, постигах само с две ръце,
ала усмивката не угасих от моето лице!...
Обичам хумора и правя го дори със мен, самата!
Ала привличах почти само лошите очи!..,
Но не допусках рамо да ме крепИ във тъмнината!
Защо ли?И пред мен историата мълчи!
На пук/на кой ли?/ не съм грохнала психически,
въпреки "разрухата" на много около мен,
все пак юздата пуснах, макар малко, та физически
не съм във форма- тонуса ми е сломен...
И ако на пазар продават някакви резервни чаркове,
имат нужда и бих единствено краката подменила,
че ми се танцува още и ми се тича в паркове,
за филм ако ме снимат- може и да не съм красива!...
Ако партньор се търси за словестна, люта битка
насреща съм по теми всякакви, освен за спорт-
ще пратя всекиму след края подхождаща честитка-
срещу мен постигнал ли е някакъв рекорд!
Цял живот съм пяла- в строй, във оперета и на маса!
После...и трите се места "закриха"...
Заседнах вкъщи, а телевизора единствено поднася
и пея с него стари градски песни за утеха....
Лъжа и изневяра ненавиждам така от дън- душа
а случи ли се- със замах отрязвам ствола!
Защото не прощавам, никога не давам втори шанс
дори съдбата да ме остави на произвола!!
И мисля, че в главата ми не е гъмжило с бръмбари!
Е, тук- там стари спомени изплуват!
Но с младите се бутам, че обичам лудориите щури,
а същността ми все за нещо се бунтува!
Комплименти не желая, но признавам, че ме вълнуват-
нали все пак жена съм и не каква да е!
Най- често сама себе си за всичко критикувам,
особено като усетя, че тъй ми се яде!!!...
И като днес година възрастта ми туря в допълнение
и сбора й е вече предостатъчно голям
не вярвам, че това у вас ще буди съжаление,
та аз да се почувстваом, че ще умра от срам!....
Не зная ангел ли описах,дявол или безподобен змей!
Пред себе си, обаче направих равносметка...
Установих, че като вас съм и единствено ми се живее,
че в душата си съм млада, а не някаква бабетка!!*
"бабетка"- от баба, но по-нежно звучи от "бабугер"
© Ирина Филипова Всички права запазени