Разбрах – върхът е всъщност бездна,
а бездната – изкачване по стръмно.
Зависи от процента на изчезване
и от умението да проглеждаш в тъмното.
Разбрах – не са свободни пеперудите,
защото помнят топлината на пашкула.
Тя, свободата, е ескиз на някой луд,
недосънуваният блян на всяка молекула...
Разбрах, че любовта не е химера,
а дълго чакано възкръсване на сетивата.
Преди да се изгубиш, трябва да намериш
забравено предчувствие за вятър.
Разбрах – когато няма път – небета много.
И всяко жертвано крило си струва.
И не е нужно да крещиш за сбогом.
Иди си тихо – молекулите сънуват.
© Даниела Всички права запазени
забравено предчувствие за вятър."-Хареса ми.