29.05.2016 г., 21:30 ч.

Различно, но... за нея 

  Поезия
426 0 0

Карат ме да пиша за любов.
Каква любов във тая скучнотиня?
Животът, като зима е суров,
а пък съдбата ми е просякиня.

 

Каква любов по време на война,
в която глупоста ни носоводи,
в която страдат умните деца,
а мафия диктува нови моди?

 

Каква любов, за птици без крила,
за свят с убийства и лъжи наситен?
Любов ли е, мечтата за дома
когато си в чужбина запокитен.

 

Като крушенец в книга от Дюма.
да търсиш оцеляване в разкоши.
С война ли се печели свобода?
Къде е любовта във тез въпроси?

 

В трезори днес, заключват любовта.
В легенди тя, прекрасната живее.
Не искам, а написах и това
което е различно, но....за нея.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??