Бях млад. Жените не разбирах.
Израстнах юноша честит.
Грешах. Пред никоя не спирах,
долавял кусура им скрит.
Така в миражните капризи,
животът ми се пропиля,
изпуснал светските круизи,
медът и острите жила.
И днес наоколо се взирам
в поток от женска красота.
Уви, до мене те не спират,
без кусур, мили същества!
© Иван Христов Всички права запазени