Печалното не е в това,
че вече съм в старостта,
а това,
че си отиде младостта.
На младини
говорех какво ще правя,
а сега говоря
какво преди съм правил.
Като млад не се боях
от черни коси и бели облаци,
а сега
най-много се боя
от бели коси и черни облаци.
Тогава се стремях
да имам, Боже, придобивки,
а сега се страхувам
да не загубя, което имам.
Знам, че
бялата брада не става черна.
Но затова пък
аз се правя на "мъдрец",
чиято мисъл си е вярна.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Приятелски сърдечен поздрав!